середа, 07 грудня 2022 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Госпіталізують навіть в гінекологічне і пологове відділення" - Гайдай про переповнені лікарні окупантами

"Госпіталізують навіть в гінекологічне і пологове відділення" - Гайдай про переповнені лікарні окупантами
6 грудня підрозділи Сил оборони України відбили чергові атаки окупантів від Білогорівки. Фото: Генштаб ЗСУ

На цьому тижні лікарі почнуть виїжджати у звільнені населені пункти Луганщини, аби надавати медичну допомогу населенню. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму Telegram.

"Визволення кожного метру Луганщини дається вкрай важко – росіяни підвезли багато резервів, як у вигляді особового складу, так і техніки. В атаки в росіян йдуть, переважно, ув'язнені та свіжомобілізовані. З Луганщини росіяни депортують дітей, зокрема, підлітків до Чечні для так званого "патріотичного виховання", - розповів він.

За його словами, обласна лікарня в Луганську заповнена пораненими окупантами, а в Сіверськодонецьку оприлюднений черговий перелік квартир "під вскриття".

"Із міст з найбільш зруйнованою інфраструктурою – Рубіжного, Лисичанська та Сіверськодонецька, – де система опалення була зруйнована росіянами, жодного повідомлення із цього приводу не надходило. Люди залишаються з морозами наодинці. У Сіверськодонецької окупаційної влади є справи більш важливі. Так, оприлюднений черговий перелік адрес порожніх квартир в місті, які будуть вскривати та заселяти туди колаборантів. В оголошенні попереджають власників, аби ті з'явилися в адміністрації та надали згоду на проживання невідомих осіб строком на три роки. Не з'явишся у зазначений термін – згоди вже не потрібно. На що окупанти і розраховують, знаючи, що 90 % населення міста виїхало до безпечних регіонів України", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потужно збільшується кількість мертвих окупантів" – Гайдай про деокупацію регіону

Також Гайдай повідомив, що в Луганську обласна лікарня повністю заповнена пораненими росіянами, яких туди доставляють постійно.

"Госпіталізують навіть в гінекологічне і пологове відділення. Поповнення очікується і сьогодні, бо 6 грудня підрозділи Сил оборони України відбили чергові атаки окупантів від Білогорівки", - додав він.

На Куп'янському напрямку противник веде оборонні дії. Вогневого ураження з танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів Новоселівське і Стельмахівка. На Лиманському напрямку окупанти обстріляли райони Макіївки, Площанки і Невського.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. За минулу добу наші воїни збили 14 ударних дронів типу "Shahed-136", один БпЛА "Орлан-10" та ще 2 ворожі безпілотники.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Госпіталізують навіть в гінекологічне і пологове відділення" - Гайдай про переповнені лікарні окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі