пʼятниця, 31 березня 2023 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Голослівні твердження": Подоляк розкритикував візити Гроссі на Запорізьку АЕС

"Голослівні твердження": Подоляк розкритикував візити Гроссі на Запорізьку АЕС
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк розкритикував роботу місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Фото: dw.com

На практиці робота місії МАГАТЕ та візит гендиректора Рафаеля Гроссі на захоплену росіянами Запорізьку АЕС не дають конкретних результатів.

Це свідчить про вплив на ці інституції Росії, заявив у коментарі 24 каналу радник керівника Офіса президента України Михайло Подоляк.

Він нагадав, що МАГАТЕ вже понад пів року веде переговори щодо створення безпечної зони навколо ЗАЕС. Але дійти до фіналу і повернути станцію під контроль України так і не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ядерна аварія не пощадить нікого": Гроссі зробив нову заяву про Запорізьку АЕС

"Це підкреслює якість цих міжнародних інституцій і впливи на ці інституції Росії. Вони суттєві. На жаль, це тільки голослівні твердження, які не мають ніякого бажання бути реалізованими у якомусь конкретному логічному плані. Тобто приїхали, щось заявили, виконали свою місію", ‒ наголосив Подоляк.

За його словами, нещодавній візит гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на Запорізьку АЕС лише констатував неефективність та недієздатність цієї інституції.

Захоплену росіянами Запорізьку атомну електростанцію вже неможливо захистити. Кількість військ навколо станції значно збільшилась. Про це після візиту на Запорізьку АЕС сказав генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі приїхав на захоплену росіянами Запорізьку АЕС 29 березня. Перед тим із ним зустрівся президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Голослівні твердження": Подоляк розкритикував візити Гроссі на Запорізьку АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі