вівторок, 20 вересня 2022 21:00

Головні новини дня: псевдореферендуми й можлива мобілізація в РФ

Головні новини дня: псевдореферендуми й можлива мобілізація в РФ
Колаборанти оголосили псевдореферендуми про вступ до РФ. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини вівторка, 20 вересня.

На окупованих територіях місцеві колаборанти заявили про бажання провести так звані референдуми про входження до складу РФ. У Херсонській області окупаційна адміністрація постановила провести "референдум" про вступ до складу Росії. Гауляйтер Володимир Сальдо ухвалив рішення щодо цього. У Запорізькій області колаборанти теж хочуть провести псевдореферендум щодо приєднання до Росії. Псевдорефернендуми призначили на 23–27 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили росіян на сході, авіація "насипала" окупантам згори

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію. Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України. Про це сказав радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейк Салліван.

На стелі, встановленій на межі Донецької і Харківської областей, підняли український прапор. На встановленні прапора були голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін і голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

У Херсонській області Збройні сили України знищили черговий російський штурмовик Су-25. Також знищили ворожий дрон-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: псевдореферендуми й можлива мобілізація в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі