понеділок, 21 листопада 2022 09:49

Глава МЗС Угорщини полетів до Росії ‒ анонсує "важливу зустріч"

Глава МЗС Угорщини полетів до Росії ‒ анонсує "важливу зустріч"
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вилетів до російського міста Сочі. Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в ніч на понеділок, 21 листопада, вилетів до Росії.

У Сочі, він візьме участь у форумі "Атомекспо". Про це Сіярто повідомив на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кому слід йти у відставку?" ‒ в МЗС України різко відповіли угорському міністру

"Вранці у мене зустріч в Сочі. "Атомекспо" ‒ одна з найважливіших зустрічей атомної галузі. В умовах глобальної енергетичної кризи для країни безпрецедентно важливо мати можливість виробляти необхідну кількість енергії. Атомна електростанція "Пакш" відіграє ключову роль у нашій енергетичній безпеці" ‒ наголосив він перед вильотом.

Як відомо, Сіярто заявляв, що Угорщина не підтримає жодних санкцій Європейського Союзу проти Росії, які можуть вплинути на постачання ядерної енергії.

А "Росатом" уклав контракт на будівництво нового реактора в Угорщині.

Угорщина економічно співпрацюватиме з Іраном. Міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що це необхідно для реінтеграції Ірану у систему міжнародного співробітництва.

Угорщина не братиме участі у тренувальній місії для українських бійців. А також не буде її фінансувати. Про це заявив очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто.

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Угорщини полетів до Росії ‒ анонсує "важливу зустріч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі