четвер, 25 вересня 2014 16:40

Глава держави попросив Росію видати колишнього головного міліціонера Одеси Фучеджи

Глава держави попросив Росію видати колишнього головного міліціонера Одеси Фучеджи
Петро Порошенко. Фото: Reuters

Президент України Петро Порошенко просив Росію про сприяння в поверненні в Україну екс-начальника ГУ МВС України в Одеській області Дмитра Фучеджи для його притягнення до відповідальності у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер в Києві, відповідаючи на питання російської журналістці про хід розслідування подій в Одесі 2 травня.

"З цього приводу троє притягнуті до відповідальності, один з організаторів - Фучеджі - знаходиться в бігах. За даними наших спецслужб, він знаходиться в Придністров'ї, періодично відвідуючи Росію. Ми б попросили у вас допомоги: видайте нам його. Нам це дуже потрібно для забезпечення розслідування трагедії 2 травня ", - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що як глава держави сприяв залученню слідчої комісії Ради Європи для забезпечення прозорого неупередженого розслідування подій на Майдані в Києві і подій в Одесі.

"Ми ефективно взаємодіємо з генсеком Ради Європи паном Ягландом, з його представником у цій комісії, і я впевнений, як тільки нам буде виданий основний підозрюваний, який видавав зброю, забезпечував атаку і провокаційний вогонь проти одеситів, що це розслідування буде вільним і неупередженим. Тому, будь ласка, застосуйте свій вплив, поверніть підозрюваного в Україну ", - сказав президент, звертаючись до російських ЗМІ.

Як повідомлялося, в ході масових заворушень в Одесі 2 травня загинули 48 людей і постраждали більше 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кілька співробітників міліції.

Крім того, в той же час екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Фучеджі був оголошений в розшук. Він перетнув кордон України і сховався від слідства.

У Тирасполі неодноразово заявляли, що на території самопроголошеної республіки Фучеджі немає.

Він працював заступником керівника міліції Одеської області з питань громадської безпеки і особисто був в центрі Одеси 2 травня, під час жорстоких зіткнень проросійських і проукраїнських активістів, які привели до численних людських жертв. Також він виконував обов'язки начальника обласного УВС 4 травня, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

Зараз ви читаєте новину «Глава держави попросив Росію видати колишнього головного міліціонера Одеси Фучеджи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі