середа, 30 листопада 2022 19:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Герус стривожив заявою щодо відновлення енергосистеми України

Герус стривожив заявою щодо відновлення енергосистеми України
Росія масованими ударами по енергетичній інфраструктурі занурює Україну в темряву. Фото: pixabay.com

Через постійні обстріли російських окупантів відновити всі пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури України цієї зими неможливо.

Не допоможе навіть підтримка західних партнерів. Про це заявив голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Обладнання, яке перебуває на складах у наших європейських партнерів, вже їде в Україну, його швидко передають. Однак протягом цієї зими відновити всі пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури неможливо", – сказав Герус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко зробив заяву щодо тотальної евакуації з Києва

Він підкреслив, що українська енергосистема перебуває під постійними обстрілами росіян. У Європі немає такої кількості обладнання, яку потребує Україна. Для його виготовлення необхідно щонайменше шість місяців, пояснив Герус.

За його словами, Україна поки що ремонтує об'єкти власними силами, а дефіцит електроенергії компенсує почерговими відключеннями.

Востаннє Росія масовано обстріляла Україну ракетами та дронами 23 листопада. Обстріл спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла в регіонах, а в Києві були екстрені вимкнення.

Відключення світла в Україні можуть стати коротшими. Для цього необхідно, аби не було нових обстрілів енергосистеми, наголосив Галущенко.

Зараз ви читаєте новину «Герус стривожив заявою щодо відновлення енергосистеми України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі