вівторок, 12 квітня 2022 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб ЗСУ розповів, що робиться в тилу ворога

Генштаб ЗСУ розповів, що робиться в тилу ворога
48 день триває повномасштабна агресія Росії проти України. Фото: Getty Images

Російське командування переглядає умови контрактів для участі в бойових діях за межами РФ і унеможливлення їх розірвання з боку військових.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог перегруповує і переміщує підрозділи до районів зосередження на Слобожанському і Донецькому напрямках.

Щоб росіяни не фіксували переміщення колон озброєння і військової техніки, у прикордонних районах Курської, Брянської і Воронезької областей РФ, під виглядом високого рівня "терористичної загрози" тамтешня влада посилила адміністративно-поліцейський режим.

Водночас для посилення угруповання, ворог прискорив підготування молодших спеціалістів у Східному військовому окрузі РФ, перемістив підрозділи Росгвардії до прикордонних з Україною районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін знову повторив маячню про "один народ", а щодо воєнних злочинів він "не мав вибору"

Залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння по об'єктах військової і цивільної інфраструктури на всій території України і ймовірність активізації для просування до адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей.

Завершується переміщення підрозділів 41-ї загальновійськової армії і 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу до районів Бєлгородської і Воронезької областей РФ.

Слобожанський напрямок

Триває часткове блокування міста Харкова. Росіяни продовжують застосовувати артилерію і реактивні системи залпового вогню для руйнування житлових масивів міст Харків, Дергачі й П'ятихатки.

В районі Ізюма окупанти перегрупували підрозділи, поповнювали запаси й зосереджували увагу на утриманні понтонної переправи через річку Сіверський Донець. У район перемістили підрозділи 1-ї танкової армії.

Донецький

Ворог продовжує інтенсивне застосування авіації і тактичних ракетних комплексів.

Упродовж дня окупанти намагалися покращити тактичне положення в районах Попасної, Степного, Рубіжного й Нижнього. Успіху не мали.

Інженерні підрозділи росіян намагаються відновити залізничні мости в районі Сватового. Тривають бої за Маріуполь.

Південнобузький

Противник обстрілював Миколаїв та Олександрівку із реактивних систем залпового вогню.

Чорне та Азовське моря

В акваторіях морів корабельні угруповання ворога продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій і ведення розвідки.

"Захисники України завдають ворогу втрат і поступово звільняють тимчасово зайняті загарбниками території.

Віримо в Збройні сили України! Разом переможемо! Слава Україні!", - звертається Генштаб.

Другий етап війни в Україні буде складнішим і кровопролитнішим, заявили в НАТО.

РФ спробує вдруге захопити всю Україну, Схід і Південь - проміжні цілі перед ще однією спробою, сказали в Міноборони України.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ розповів, що робиться в тилу ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі