пʼятниця, 16 грудня 2022 18:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів, що відбувається на лівобережжі Херсонщини та в Криму

Генштаб розповів, що відбувається на лівобережжі Херсонщини та в Криму
Автономна Республіка Крим тимчасово окупована Росією. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Генштаб Збройних сил України повідомив про дії ворога на території тимчасового окупованого Криму.

Противник продовжує укріплювати лінію оборони на кордоні півострова, а також на рубежі Херсонської області. Про це йдеться у вечірньому зведенні українського командування за 16 грудня.

Зазначається, що росіяни посилюють також оборону та охорону об'єктів водопостачання до території Криму, зокрема Північнокримського каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська бояться висадки українського десанту в Криму ‒ ГУР

"Для цього додатково направлені підрозділи мобілізованих з Краснодарського краю (Росії. – Gazeta.ua), – йдеться у зведенні.

Американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року. Буде ще один принизливій відхід.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Висловлювання президента Володимира Зеленського про повернення Криму нібито говорять про неготовність і небажання Києва вирішувати проблеми невійськовими методами, заявив пессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів, що відбувається на лівобережжі Херсонщини та в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі