понеділок, 13 червня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, як окупанти провалюють наступи

Генштаб повідомив, як окупанти провалюють наступи
Спалений російський БТР. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти провалюють наступи на сході України, обстрілюють з артилерії і реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"На Сєвєродонецькому напрямку противник вів штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, здійснив наступ на позиції наших військ в районі Метьолкіного, успіху не мав", - пишуть.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював українських захисників із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Вів бойові дії на напрямках Тошківки - Устинівки, Оріхового - Золотого, Комишувахи - Врубівки, Василівка - Білогорівки, Ниркового - Миколаївки, Доломітного - Новолуганського, успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині ЗСУ знищили штаб окупантів: показали відео

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському і Запорізькому - агресор активних дій не вів. З метою сковування і недопущення перекидання українських військ на інші напрямки обстрілював із мінометів, ствольної і реактивної артилерії.

На півдні ворог продовжує ведення бойових дій, але Збройні сили України поступово змушують його вивільняти позиції, розповіли в оперативному командуванні "Південь".

На Донеччині українські воїни звільнили три села й посунули ділянку фронту на 15 км. Втрати російських окупантів на 13 червня становили 32,3 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, як окупанти провалюють наступи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі