пʼятниця, 18 серпня 2023 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту

Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту
Українські війська стримують атаки загарбників на кількох напрямках фронту. Фото: t.me/landforcesofukraine

Українські війська продовжують вести наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Там Сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 18 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось 33 бойових зіткнення. Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Постраждали, зокрема Вильчики, Миколаївське Чернігівської області, Покровка, Новодмитрівка, Рясне на Сумщині та Охримівка, Мала Вовча, Бударки, Строївка на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Завдали авіаційних ударів біля Петропавлівки та Кучерівки на Харківщині. З артилерії та мінометів обстріляли Дворічну, Куп'янськ, Кучерівку, Курилівку, Крохмальне Харківської області та Надію на Луганщині.

Лиманський напрямок

Ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів біля Білогорівки на Луганщині, а також Тернів, Ямполя, Сіверська Донецької області. Під ударами ворожої артилерії були близько 20 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія за добу завдала по Україні понад пів сотні авіаударів: подробиці від Генштабу

Бахмутський напрямок

Загарбники безуспішно намагалися наступати в районах Богданівки та Білої Гори Донецької області. Завдали авіаційних ударів біля Васюківки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Керамік Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Новокалинова та Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Українські Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки. З артилерії росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Загарбники безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області та Новодарівки Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів. Серед них Водяне, Богоявленка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Урожайне Донецької області.

Запорізький напрямок

Противник завдав авіаційного удару в районі Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів ворога постраждали понад 25 населених пунктів. Серед них Новодарівка, Левадне, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне Запорізької області.

Херсонський напрямок

Від ударів російської артилерії постраждали понад 15 населених пунктів. Серед них Антонівка, Зеленівка, Комишани, Дніпровське, Херсон, Велетенське, Томина Балка Херсонської області, а також Куцуруб та Очаків на Миколаївщині.

Наступ українських сил біля Роботиного та Урожайного на південному напрямку, ймовірно, має велике тактичне значення через структуру російських оборонних рубежів.

Прорив ЗСУ у цьому районі може дозволити українським військам розпочати операції на ділянках з найгустішими мінними полями. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі