четвер, 16 лютого 2023 20:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал розповів про найгарячіший епізод битви за Київ

Генерал розповів про найгарячіший епізод битви за Київ
Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський розповів про найгарячіший епізод на початку битви за Київ. Фото: АрміяInform

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський розповів про найгарячіший епізод на початку битви за Київ у перші дні широкомасштабного вторгнення Росії.

За словами генерала, це був момент, коли росіяни захопили плацдарм у районі Мощуна. Детальніше про це він розповів в інтерв'ю Генштабу ЗСУ.

"Це був буквально четвертий або п'ятий день повномасштабної агресії. Момент, коли противник захопив плацдарм в районі Мощуна. Там дуже небезпечна ділянка. Найменша відстань безпосередньо до Києва, що забезпечувало прохід до площі Шевченка і вхід у місто. Ситуація дійсно ставала критичною", – згадує Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллі прокоментував можливість нового наступу на Київ

За його словами, тоді для оборони Києва були прийняті усі заходи.

"Ми майже добу працювали на командно-спостережному пункті батальйону. Були висунуті усі резерви, які ми мали в той час. Ціною неймовірних зусиль ситуацію переломили. Обстановка змінилася на нашу користь, і ворог не зміг прорватися", – ропзвів генерал.

Оцінюючи операцію з оборони Києва, генерал зазначив, що ЗСУ досягли всіх цілей, які ставили.

"Вже у квітні не залишилося жодного ворожого солдата на території Києва, Київщини та інших областей, за які було відповідальне наше угруповання", – підкреслив Сирський.

Російський диктатор Володимир Путін не змінив мети захопити всю Україну, включно зі столицею.

Втім, у росіян немає ресурсів для повторного широкомасштабного наступу. Про це під час Kyiv Jewish Forum заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Міністр оборони додав, що лінія фронту становить зараз близько 2500 км. Активні бойові дії йдуть на сході та півдні України, зокрема велика кількість ресурсів зосереджена у районі Бахмута на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Генерал розповів про найгарячіший епізод битви за Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі