середа, 10 серпня 2022 09:41

Генерал Марченко пояснив, навіщо Росія накопичує війська на півдні

Генерал Марченко пояснив, навіщо Росія накопичує війська на півдні
Генерал-майор Дмитро Марченко до квітня керував обороною Миколаївщини. У перші тижні повномасштабної війни окупанти намагалися оточити обласний центр, однак їхня перша спроба зазнала нищівного краху. Наприкінці липня генерал повернувся до Миколаєва з завданнями на території Миколаївської та Херсонської областей. Фото: suspilne.media

Російські війська перекидають сили в Херсонську й Запорізьку області для підсилення. Готуються до контрнаступу ЗСУ.

Ситуація в українських захисників не така погана, як може здатися. Про це розповів генерал-майор Дмитро Марченко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Окупанти розуміють, що Україна готується до контрнаступальної операції. Та посилюють там свої угрупування, перекидають батальйонні тактичні групи. Але це їм не допоможе", – каже Марченко.

Він зазначив, що командування "Південь" зараз вдало завдає артилерійських ударів по ворожих об'єктах. І лише за останній тиждень знищили понад 10 складів з боєприпасами й командних пунктів.

"Повірте, ситуація у нас не така погана, як усі думають", – підкреслив Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добре почистили місто": генерал розповів, скільки людей затримали в Миколаєві

Зараз на територіях тимчасово окупованих Херсонської та Запорізької області перебуває приблизно 25 батальйонних тактичних груп.

"Але скажу чесно – ніхто не бачив, скільки їх там насправді. Хай там як, ніхто їх тут не боїться і від них не тікатиме. Ми готові їх зустрічати й давати бій", – зазначив Марченко.

Перекидаючи сили на південь, ворог хоче мати хоч десь якийсь "успіх".

"Вони його не мають ні на сході, ні на півдні – ніде. Вони хочуть спробувати захопити частину півдня. І якщо їм це вдасться, то зроблять його пріоритетним напрямком", – підсумував Марченко.

Російським окупантам не вдається спланувати наступ на південне місто Миколаїв. Водночас агресори продовжують його імітувати, розповів генерал Дмитро Марченко.

Насправді ж через те, що українські захисники успішно знищують склади й логістику ворога, загарбникам важко планувати новий наступ.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Марченко пояснив, навіщо Росія накопичує війська на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі