середа, 17 квітня 2019 13:57

Генерал ФСБ організував убивства українських розвідників: назвали ім'я

Генерал ФСБ організував убивства українських розвідників: назвали ім'я
27 червня 2017-го року в Києві на перетині вул. Солом'янської та Механізаторів підірвали службовий автомобіль Mercedes 38-річного Максима Шаповала. Був командиром Головного управління розвідки Міноборони України. Керував підрозділом глибинної розвідки. Фото - Український репортер

Організатором операцій з убивств українських офіцерів розвідки є начальник департаменту Федеральної служби безпеки Росії генерал Дмитро Мінаєв. Про це 17 квітня заявив голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, російськими диверсійними групами в Україні командував громадянин Росії Башир Куштов, а координував організацію вибухів помічник начальника Головного управління Генштабу Збройних сил Росії на ім'я "Рустем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена диверсантів, які підривали авто українських розвідників

"Справжнім організатором цих убивств є генерал-лейтенант ФСБ РФ, начальник департаменту контррозвідувальної діяльності Дмитро Мінаєв", – сказав Грицак.

Мінаєв особисто приїздив на окуповану частину Донбасу і командував диверсантами з так званого "міністерства держбезпеки" угруповання ДНР.

Диверсант, підозрюваний у підриві автомобіля працівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова 4 квітня, вижив і заарештований. Він має важкі поранення і перебуває в госпіталі під охороною.

Зараз ви читаєте новину «Генерал ФСБ організував убивства українських розвідників: назвали ім'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі