середа, 07 липня 2021 18:51

Фігурант кількох справ, який втратив житло: що відомо про "голосіївського" стрілка

Фігурант кількох справ, який втратив житло: що відомо про "голосіївського" стрілка
У Голосіївському районі Києва Іван Мартинюк, забарикадувавшись в квартирі, відкрив вогонь по поліцейських і колекторах, які прийшли відбирати квартиру. Фото: t.me/mvs_ukraine

Чоловіка, який у Голосіївському районі Києва відкрив стрілянину по поліцейських і колекторах, звати Іван Мартинюк. Йому 37 років.

Причиною конфлікту стало квартирне питання. Житло продали через аукціон під час карантину. Киянин відмовився виходити до поліцейських і вирішив захищати житло за допомогою зброї. Стріляв з мисливської рушниці Hatsan Escort 2021 року випуску виробництва Туреччини.

Дозвіл на рушницю Мартинюк отримав в травні 2021-го терміном на три роки, пише golos.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про стан пораненого "голосіївським" стрілком

Стрілок раніше був фігурантом декількох справ, за даними Vesti.ua.

Так, у жовтні 2014 року Мартинюка затримали за підозрою в пошкодженні автомобіля Dodge на вул. Соловіна, 1. Чоловік розбив фару в авто.

А у вересні 2013-го Іван Мартинюк у Києві на перехресті вул. Волоська і Сковороди влаштував ДТП з постраждалими.

Стрілянина на просп. Голосіївському, 58 сталася близько 10:00 7 липня. Чоловіка прийшли виселяти з квартири. Він не відчиняв. Викликав поліцейських. Коли ті приїхали - чоловік відкрив вогонь через двері. Куля прошила руку поліцейському, цивільному посікло обличчя й тіло. Після цього стрілок підпалив помешкання. Його затримували зі штурмом. Разом із підозрюваним затримали жінку, яка була з ним у квартирі.

Зараз ви читаєте новину «Фігурант кількох справ, який втратив житло: що відомо про "голосіївського" стрілка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі