четвер, 06 жовтня 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав світ до збільшення поставок зброї Україні

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав світ до збільшення поставок зброї Україні
Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію із закликом до світу збільшити військову допомогу Україні на тлі російської агресії. Фото: DW

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію із закликом до світу збільшити військову допомогу Україні на тлі російської агресії.

Резолюція була прийнята 504 голосами, 26 – проти, ще 36 – утрималися. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Європарламенту закликала надати Україні танки

"Вітаючи мужність українського народу, який захищає свою країну та європейські цінності, депутати ЄП закликають країни-члени ЄС та інші країни, які підтримують Україну, значно збільшити свою військову допомогу, особливо у сферах, які вимагає український уряд", – ідеться у тексті документу.

Резолюція закликала держави-члени, які "вагаються", надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе скоротити російсько-українську війну.

Також у Європарламенті заявили, що результати фіктивних "референдумів", проведених під дулом зброї, щодо анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей є "недійсними".

Депутати закликали країни-члени та міжнародних партнерів запровадити додаткові суворі санкції проти Росії, підготувати швидку та рішучу відповідь, якщо РФ завдасть ядерного удару по Україні.

"Будь-яка спроба Росії представити атаки на окуповані території як напад на саму Росію, а отже, як підставу для ядерного нападу, є незаконною та безпідставною та не стримає Європейський Союз від подальшої допомоги Україні в її самообороні", – ідеться у повідомленні.

Європарламент засудив військову мобілізацію в Росії та заходи, які примушують жителів тимчасово окупованих територій України служити в збройних чи допоміжних силах РФ, що заборонено Женевською конвенцією.

Депутати закликали створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочинів агресії проти України.

"На трибуналі президент РФ Володимир Путін і всі ті російські цивільні та військові посадовці та їхні довірені особи, відповідальні за організацію, початок і ведення війни в Україні, будуть притягнуті до відповідальності", – наголосили в ЄП.

Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії.

У ньому встановили граничну ціну на нафту та нафтопродукти, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

заборона на імпорт з РФ напівфабрикатів та іншої сталеливарної продукції, а також деревини, паперу, пластмаси, сигарет, дорогоцінного каміння, кольорових та дорогоцінних металів та деяких інших товарів. Очікуваний ефект від цих заборон для російської економіки складе щонайменше 7 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав світ до збільшення поставок зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі