субота, 23 липня 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це плювок Путіна в обличчя Гуттерішу й Ердогану" – у МЗС різко відреагували на атаку Одеси

"Це плювок Путіна в обличчя Гуттерішу й Ердогану" – у МЗС різко відреагували на атаку Одеси
23 липня Одесу сколихнули потужні вибухи. Фото: t.me/suspilneodesa

Російській Федерації знадобилося менше 24 год., щоб ракетою поцілити по Одеському порту.

І цим ударом "поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині в підписаному в Стамбулі документі" 22 липня. На цьому наголосив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в Facebook.

"Російська ракета – це плювок Володимира Путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ ударила по Донеччині ракетами, "Смерчами" і "Ураганами": показали наслідки

Додав, що Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

"Закликаємо ООН та Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов'язань у рамках безпечного функціонування зернового коридору. В разі невиконання досягнутих домовленостей, Росія нестиме повну відповідність за поглиблення глобальної продовольчої кризи", – підсумував речник.

23 липня Одесу сколихнули потужні вибухи. Повідомляють про ракетний "приліт". Над містом піднявся чорний стовп диму. Народний депутат Олексій Гончаренко об 11:20 повідомив про шість вибухів. За словами нардепа, дві ракети долетіли до Одеського порту. За попередньою інформацією, є постраждалі.

Атаку Одеського морського торгового порту підтвердили в оперативному командуванні "Південь". Окупанти накрили місто крилатими ракетами типу "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «"Це плювок Путіна в обличчя Гуттерішу й Ердогану" – у МЗС різко відреагували на атаку Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі