четвер, 01 вересня 2022 08:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Енергодар з мінометів і авіації обстрілюють російські окупанти: є загиблі та поранені
5

Російські загарбники з метою звинуватити Україну в обстрілах всю ніч били з мінометів та артилерії по житлових районах міста Енергодар Запорізької області.

Є загиблі та поранені. Фіксують влучання в об'єкти інфраструктури, заявив 1 вересня мер Енергодара Дмитро Орлов. У деяких районах відсутнє водопостачання.

"З п'ятої ранку не припиняються постійні мінометні обстріли міста. Чутно автоматні черги. Відомо про влучання в декілька цивільних об'єктів. Є постраждалі! Скільки саме – з'ясовуємо", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залучили "масовку" – у розвідці розповіли, як росіяни готуються до візиту МАГАТЕ

Містян закликали залишатися вдома та дотримуватися правила двох стін. Росіяни задіяли авіацію, над містом кружляють гелікоптери.

Сьогодні до міста має прибути місія МАГАТЕ.

Мер Енергодара повідомляє про мінометні обстріли міста
Фото: t.me/orlovdmytroEn
Мер Енергодара повідомляє про мінометні обстріли міста
Мер Енергодара повідомляє про мінометні обстріли міста
Мер Енергодара повідомляє про мінометні обстріли міста
Мер Енергодара повідомляє про мінометні обстріли міста

"Самі ж убивці цивільного населення, які обстрілюють зранку Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами, задіяли авіацію. Вже повідомили про загиблих та поранених внаслідок їхніх обстрілів. Надходить інформація про влучання в житлові будинки на вулицях Центральній, Воїнів-інтернаціоналістів, Курчатова. Влучили також у приватні присадибні будинки в кооперативах у передмісті, у приймальний покій СМСЧ і дитячі садочки", – додав Орлов

Окупаційна влада міста традиційно переклала провину за обстріли на Україну. У проросійських пабліках заявили про масований артилерійський удар. А росЗМІ пишуть, що в районі Енергодара відбулася висадка українського десанту.

Тим часом голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє, що російські війська ведуть артобстріл заздалегідь узгодженого маршруту проходження місії МАГАТЕ на ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух із міркувань безпеки.

29 серпня стало відомо, що експерти МАГАТЕ вже їдуть на Запорізьку АЕС.

30 серпня президент Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Ґроссі. Зеленський наголосив, що Україна очікує від візиту місії МАГАТЕ не лише аналізу ситуації на Запорізькій АЕС, а й вимог щодо демілітаризації станції.

31 серпня колона автомобілів Міжнародного агентства з атомної енергії вирушила з Києва. Учасники місії прямували в напрямку Запорізької атомної електростанції, повідомила Reuters близько 7:20. Агенція посилається на свідків, які бачили рух колони МАГАТЕ.

Зараз ви читаєте новину «Енергодар з мінометів і авіації обстрілюють російські окупанти: є загиблі та поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі