пʼятниця, 17 квітня 2020 17:46

Ексзаступника голови СБУ заарештували у справі Майдану

Ексзаступника голови СБУ заарештували у справі Майдану
Екскерівника СБУ заарештували у справі Майдану. Фото: pixabay.com

Суд обрав одному з екскерівників СБУ у справі Майдану запобіжний захід - тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

У межах кримінальних проваджень про злочини проти Майдану Печерський районний суд м. Києва застосував до колишнього першого заступника голови СБУ - керівника Антитерористичного центру при СБУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного в розстрілі майданівців відпустили додому під особисте зобов'язання

Судове рішення дозволить прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваного та застосувати процедури спеціального досудового розслідування і заочного засудження. Наразі експосадовець переховується від слідства та суду за межами України й оголошений у розшук.

У прокуратурі не називають прізвище підозрюваного, але за даними ЗМІ, головою СБУ у 2013-2014 роках був Олександр Якименко (він переховується в Росії), а його першим заступником і керівником АТЦ до 26 лютого 2014 року - Володимир Тоцький.

Громадянину - свідку у справах проти Майдану - повідомили про підозру. Його обвинувачують у неправдивому свідченні, що сприяло звільненню з-під варти колишнього слідчого, підозрюваного в переслідуваннях протестувальників.

Зараз ви читаєте новину «Ексзаступника голови СБУ заарештували у справі Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі