четвер, 30 січня 2020 12:47

Екстрадицію Левіна намагаються зірвати

Екстрадицію Левіна намагаються зірвати
У Болгарії арештували херсонця Олексія Левіна. Його підозрюють в організації нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк. Фото: МВС

Екстрадиції в Україну Олексія Левіна (Москаленка), якого підозрюють в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк, хочуть завадити "певні особи".

Про це повідомив заступник генерального прокурора Віктор Трепак. Проте прізвищ не назвав, передають Українські новини.

"Люди, які не хочуть приїзду Левіна, вже включилися в цей процес і забезпечили його й адвокатами, й усім необхідним. Вони не хочуть, щоб він був екстрадований", - пояснив Трепак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаржився на здоров'я і просився на волю: що Левін розповів у болгарському суді

Йому також невідомо, чи звертався Левін до болгарської влади з проханням про політичний притулок.

Якщо затриманий погодиться на спрощену процедуру видавання Україні, екстрадиція може тривати 30-40 днів, в іншому разі процедура може розтягнутися на роки.

27 січня суд болгарського міста Бургас арештував на 40 діб Олексія Левіна, 42 роки. Його підозрюють в організації нападу на радницю міського голови Херсона, громадську активістку 33-річну Катерину Гандзюк 31 липня 2018-го. Називають одним із ключових фігурантів справи.

Зараз ви читаєте новину «Екстрадицію Левіна намагаються зірвати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі