четвер, 15 листопада 2012 20:48

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Експертиза ДНК підтвердила приналежність виявленого тіла в Києві Мазурку

Експертиза ДНК підтвердила приналежність виявленого тіла в Києві Мазурку
За повідомленням правоохоронців, результати експертизи свідчать, що саме Мазурок вчинив злочин у "Каравані". Фото: прес-служба ГУ МВС у Києві

Експертиза ДНК підтвердила, що в лісопосадці біля Сирецького парку в Києві було виявлено тіло Ярослава Мазурка, який розстріляв, згідно з висновками слідства, охоронців у ТРЦ "Караван".

"На дослідження були передані зразки матеріалу, вилученого у Мазурка вдома, на місці скоєння вбивства в торговому центрі, а також зразки, вилучені в нього самого. Результати експертизи свідчать, що саме ця особа вчинила цей злочин", - повідомляється Управлінням зі зв'язків із громадськістю МВС України в четвер.

У повідомленні також підкреслюється, що на взутті, вилученому за місцем проживання Мазурка, знайдена кров одного з убитих охоронців.

"На предметах, вилучених за місцем проживання його родичів, теж виявлено ДНК, яке відповідає крові Мазурка", - підкреслюють правоохоронці.

"На сьогодні міліція довела, що саме Мазурок знаходився в торговому центрі "Караван" і скоїв злочин. Крім того, правоохоронці зараз перевіряють причетність цієї особи до скоєння цілої низки нерозкритих злочинів із застосуванням вогнепальної зброї", - зазначає міліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці хочуть "пришити" покійному Мазурку й інші злочини?

Як повідомлялося, начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник у четвер заявив, що в середу міліція дала дозвіл дружині Мазурка на поховання тіла, але поки вона ще його не забрала. Водночас, за словами Фаринника, експертиза тіла ще не завершена.

Він також підкреслив, що міліція не буде завершувати слідство у справі про розстріл охоронців у ТРЦ "Караван", поки не встановить усі обставини події і можливу причетність до нього Мазурка.

Нагадаємо, 7 листопада в Сирецькому парку, недалеко від станції метро "Сирець", знайшли тіло чоловіка, схожого на Мазурка, який підозрюється в розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня. Тоді загинули три охоронці, ще один постраждав.

8 листопада міліція повідомила, що згідно з перевіркою, відбитки пальців рук ідентичні зі слідами пальців рук, вилучених при огляді місця вбивства.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Мазурка. На місці події знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляної гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблений в нарізну вогнепальну зброю і придатний для стрільби.

Зараз ви читаєте новину «Експертиза ДНК підтвердила приналежність виявленого тіла в Києві Мазурку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі