понеділок, 15 січня 2024 22:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт розповів, де окупанти втрачають найбільше техніки

Експерт розповів, де окупанти втрачають найбільше техніки
Під Кринками росіяни втратили велику кількість техніки і особового складу. Фото: Укрінформ

У селі Кринки Херсонської області росіяни втрачають майже 90% своєї техніки.

Окупанти перетворили місцеву трасу на велике кладовище. І це при тому, що там немає української техніки, розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ексклюзивному інтерв'ю TSN.UA.

Це є й найяскравішим прикладом того, що таке війна на виснаження, вважає експерт.

"Кринки знищують те, чого в них немає. Техніку в великій кількості, десятки на добу і більше. Росіяни з цим нічого не можуть зробити. Уся група військ, вона сконцентрована на маленьке село", - розповів військово-політичний оглядач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни збивають свої безпілотники на Херсонщині

Він вважає, що саме в Кринках Збройні сили України демонструють майбутню стратегію і тактику щодо виснаження російських військ, не роблячи акцент на звільненні великих територій, а саме на знищенні максимально можливої кількості російської техніки та особового складу.

Кринки концентрують на себе увагу усієї групи російських військ "Дніпро" - майже 72 тис. особового складу.

Там сформовано три тактичні групи, які діють в напрямку Криму: з Козачих Лагерів, з Корсунки і фронтально через трасу і ліс, пояснив Коваленко.

"Результат полягає в тому, що вони виводять свої ресурси на територію тимчасово окупованого півострова Крим для відновлення боєздатності підрозділів", - розповів він.

Російські окупаційні війська зосередилися на Кринках Херсонської області, намагаються вибити звідти українські сили.

Українські захисники ведуть бойову роботу із закріплення і розширення плацдарму, сказала очільниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Там фактично вже немає жодного вцілілого будинку, працюють артзасоби однієї та іншої сторони. Крім того, ворог дуже потужно бомбардував цей регіон.

Вона закликала цивільних "переміститися з того сектору, де зараз відбувається потужна бойова робота, тому що армія РФ не рахується з місцевими".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, де окупанти втрачають найбільше техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі