субота, 06 серпня 2011 13:44

Екс-міністр Польщі вчинив самогубство у штаб-квартирі своєї партії

Екс-міністр Польщі вчинив самогубство у штаб-квартирі своєї партії

Лідер польської політичної партії "Самооборона", колишній віце-прем'єр в уряді Ярослава Качинського і екс-міністр сільського господарства Польщі Анджей Леппер знайдений  мертвим у п'ятницю у варшавській штаб-квартирі партії. Про це повідомив журналістам представник прес-служби варшавської поліції Маріуш Мрозек.

Вiдомому польському політику було 57 років, він чотири рази балотувався на пост президента Польщі.

"На місці НП в штаб-квартирі партії знаходяться поліцейські, які проводять перші слідчі дії. Однак все вказує на те, що політик зробив самогубство", - сказав вчора Мрозек.

Як стало відомо від джерела, близького до керівництва партії, Леппер повісився. Політик був одружений, у нього залишилося троє дітей.

Всі польські ЗМІ коментують смерть Леппера. Деякі оглядачі вказують на те, що смерть політика може бути невипадковою і, можливо, пов'язана з майбутніми виборами до парламенту, про які буквально вчора оголосив президент Польщі, призначивши їх на 9 жовтня.

Численні коментарі у зв'язку з трагічною смертю політика з'явилися в інтернеті. Багато інтернет-користувачі сумніваються, що Леппер міг вчинити самогубство.

Януш Максимюк, один з найближчих соратників покійного, сказав в інтерв'ю польському телебаченню, що ще в четвер розмовляв з Леппером і "ніщо не вказувало на те, що могло статися щось недобре".

"Для нас - це справжній шок. Не знаю, як ми все це переживемо. Як це переживе його сім'я. Анджей Леппер був людиною сильною і вольовою. Не знаю, що могло його схилити до цього (до самогубства)", - сказав Максимюк.

Анджея Леппера в Польщі часто називали проросійським політиком. Він був лютим супротивником розміщення в Польщі бази протиракетної оборони США.

Нагадаємо, Леппер був засновником партії "Самооборона" і депутатом сейму 4-го та 5-го скликань у 2001-2007 роках.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр Польщі вчинив самогубство у штаб-квартирі своєї партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі