неділя, 12 лютого 2023 17:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда сказав, що чекатиме Росію у разі нападу на Польщу

Дуда сказав, що чекатиме Росію у разі нападу на Польщу
У разі прямого нападу Росії на Польщу воєнізована відповідь буде негайною, заявив президент Анджей Дуда. Фото: Getty Images

У разі прямого нападу Росії на Польщу воєнізована відповідь буде негайною.

Це є наслідком членства у Північноатлантичному альянсі. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв'ю, опублікованому на офіційному сайті своєї адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заходу не дадуть знову заснути ‒ прем'єр Польщі

Зокрема, кореспондент, який розмовляв з польським президентом, запитав про ризики, спричинені принциповою позицією Варшави у протистоянні Росії та підтримці України.

"Будь ласка, не забувайте, що напад Росії на Польщу буде нападом на НАТО. Коли у 2001 році США зазнали нападу, всі союзники стали на бік американців у боротьбі з терористами. Ми вважаємо, що якби стався напад на країну НАТО, яким би він не був, відповідь була б такою самою: швидкою і рішучою", – зауважив Дуда.

Російський диктатор Володимир Путін серйозно розглядає можливість завдання ядерного удару по Польщі.

Про це повідомив керівник незалежної міжнародної розвідувальної спільноти Bellingcat Христо Грозєв. Коментуючи можливі сценарії конфлікту Росії та НАТО, Грозєв зазначив, що у цьому випадку не так важливі варіанти дій Путіна, значно важливіше, як на це реагуватиме колективний Захід.

Водночас, за словами керівника Bellingcat, в ідеальних умовах Путін не хотів би використовувати цього останнього аргументу (ядерного удару – Gazeta.ua) у війні з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Дуда сказав, що чекатиме Росію у разі нападу на Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі