середа, 28 липня 2021 11:59

"Друкарня" штампувала липові сертифікати про вакцинацію та Covid-довідки
4

Правоохоронці викрили підпільне виробництво фальшивих Covid-сертифікатів та довідок про негативні результати ПЛР-тестів. Штампували й фальшиві дипломи, атестати та додатки до них, посвідчення, свідоцтва та інші документи.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Фото: Київська міська прокуратура

"Група осіб організувала у місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області діяльність підпільної "друкарні", де виготовляли підроблені документи різного спрямування. Вони містили голографічні захисні елементи. Прийняття замовлень на виготовлення підроблених документів та їх збут здійснювався на популярних торговельних майданчиках в інтернеті", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки. Вилучили значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, зокрема співробітників поліції та преси, мокрі печатки Міносвіти, МОЗ Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинування від Covid-19 та негативні результати ПЛР-тестів, велику кількість зразків голограм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили різницю між Covid-сертифікатом і свідоцтвом про вакцинацію

"Також вилучили три ноутбуки із відомостями про спілкування з клієнтами, зразками дипломів, програмними засобами для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, на яких виявили листування із клієнтами, одноразові сім-картки, чорнові записи та обладнання", - додали в прокуратурі.

Організатора злочинного бізнесу затримали. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

На Київщині викрили злочинне угруповування з чотирьох осіб, які підробляли та збували фальшиві документи державного зразка "в асортименті".

Зараз ви читаєте новину «"Друкарня" штампувала липові сертифікати про вакцинацію та Covid-довідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі