вівторок, 05 грудня 2023 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Дрони летіли до західного кордону України: Ігнат розповів деталі нічної атаки

Дрони летіли до західного кордону України: Ігнат розповів деталі нічної атаки
Росія вночі 5 грудня атакувала Україну дронами. Фото: ukrinform.ua

Вночі проти 5 грудня Росія знову атакувала Україну ударними дрони-камікадзе та ракетами.

Росіяни використали тактику комбінованої атаки. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, ударні дрони рухалися з півночі й летіли вони аж до західних кордонів України. Випустили дрони-камікадзе з двох напрямків: з Курська та Приморсько-Ахтарська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив, де ворог найактивніше атакував минулої доби

"Ті, що з Курська, атакували Харківщину. Частину БпЛА було знищено, але частину ні. Ті, що з Приморсько-Ахтарська, полетіли далі Україною. По маршруту слідування цілі знищувалися. Було залучено і винищувальну авіацію і зенітно-ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи", - розповів Ігнат.

За його словами, частину дронів на Харківщині не вдалося знищити, проте важливо пам'ятати, що ця область - прифронтова. Тому часу для збиття не так багато.

У ніч на 5 грудня Росія знову атакувала Україну ударними БпЛА Shahed-136/131. Дрони загарбники випустили з двох напрямків - Курської області та Приморсько-Ахтарська. Ворог також застосував зенітні керовані ракети С-300, які спрямував по цивільних об'єктах Донеччини та Херсонщини.

Усього було зафіксовано 17 ударних БпЛА типу "шахед" та шість зенітних керованих ракет ЗРК С-300. У результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України.

Зараз ви читаєте новину «Дрони летіли до західного кордону України: Ігнат розповів деталі нічної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі