середа, 30 березня 2022 15:37

ДРГ перебували в Україні ще задовго до війни - Білошицький

ДРГ перебували в Україні ще задовго до війни - Білошицький
ДРГ були в Україні до війни. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія готувалася до масштабної війни тривалий час.

Саме тому частина диверсійно-розвідувальних груп перебувала в Україні ще задовго до вторгнення. Про це розповів на брифінгу перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"У перші дні їх (ДРГ. - Gazeta.ua) розбудили, активували, вони опинилися на вулицях. Оскільки ми раніше не стикалися з ними, нам довелося пристосовуватися до ситуації", - наголосив він.

За його словами, одразу вжили багато заходів щодо диверсантів. Їх почали затримувати, із ними працювали різні відомства.

Він наголосив, що в перші дні війни в Україні була велика кількість ДРГ. Однак Нацполіція, СБУ, військові відомства працювали злагоджено, тому кількість ворожих груп значно знизилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не варто "вмикати героя": алгоритм дій у разі виявлення ДРГ

"Дехто з них продовжує працювати на нашій території, нам треба й далі їх шукати. І я хочу подякувати українцям за уважність, за те, що вони виявляли їх і передавали інформацію для перевірки. Тож внаслідок цього затримали велику кількість диверсантів", - підкреслив Білошицький.

Також через інформацію, яку надавали люди, заблокували діяльність багатьох ДРГ. Це свідчить про те, що українське вкотре суспільство згуртувалося перед обличчям ворога.

Лише впродовж останніх днів росіяни намагалися висадити на Одещині диверсійно-розвідувальну групу. ЗСУ завадили. Також чергову ДРГ затримали поліцейські в Києві. Злочинці фотографували розміщення блок-постів у місті, щоб передати інформацію окупантам.

Зараз ви читаєте новину «ДРГ перебували в Україні ще задовго до війни - Білошицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі