вівторок, 27 травня 2014 15:54

Донеччан просять сидіти вдома. Евакуації поки що немає

Донеччан просять сидіти вдома. Евакуації поки що немає
Фото: www.radiosvoboda.org

У Донецькій облдержадміністрації заявляють, що евакуації в обласному центрі немає, але зважаючи на проведення активної фази антитерористичної операції місцева влада просить мешканців обмежити своє пересування в центральних районах.

"У вівторок вдень серед жителів Донецька почала масово поширюватися інформація про необхідність евакуюватися з міста. Заявляємо, що це є провокацією. Компетентні органи державної влади ніяких рішень про евакуацію донеччан не приймали", - повідомляє тимчасовий сайт Донецької облдержадміністрації.

Водночас, у зв'язку з проведенням активної фази АТО в обласному центрі влада регіону і міста звертаються до людей з проханням обмежити своє пересування в центральних районах.

Крім того, міський голова Олександр Лук'янченко повідомив, що бомбосховища Донецька можуть прийняти людей, але підготовлені лише частково.

"Я сподіваюся, що авіа-нальоту ми не буде. Але є бомбосховища на великих підприємствах, є у великих медичних закладах", - сказав він.

"На жаль, вони не зовсім готові. Ми протягом приблизно 20 років не зовсім звертали на це уваги" , - додав Лук'янченко.

При цьому градоначальник підкреслив, що в бомбосховищах "можна перебувати". Водночас, за його словами, для якихось особливих ситуацій, як, наприклад, ядерний напад, донецькі бомбосховища не пристосовані, тому що система очищення повітря в них не працює.

З 26 травня в Донецьку проходить антитерористична операція.

Зараз ви читаєте новину «Донеччан просять сидіти вдома. Евакуації поки що немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі