четвер, 25 липня 2013 16:13

Депутат запропонував жителям Березняків побудувати парк на даху супермаркету
5

Фото: Фото надані мешканцем Березняків Валентином Вдовиченком

Мешканці району Березняки у Києві на вулиці Серафимовича, 13-13а протестують проти зведення торговельного центру у сквері біля їх будинків. Протягом двох тижнів на місці майбутнього будівництва у наметах живуть люди. Вони вимагають припинити знищення зеленої зони. Вчора, 24 липня, жителі району вкотре зібрались, щоб обговорити подальші дії боротьби проти будівництва.

"Народ не проти супермаркету. Ми проти знищення зеленої зони. Цим деревам по 40-50 років. Більшість нормальних людей сиділи на лавочках і тут відпочивали. Люди, які захочуть відвідати супермаркет створять транспортний колапс на наших вулицях. Тут немає транспортної розв'язки", - розповів Андрій Наконечний, організатор акції протесту.

До мешканців району Березняків прийшов представник депутата від партії "УДАР" Віктора Чумака Анатолій Велимовський. Він запропонував розглянути компенсаційні пропозиції забудовника. На що обурений натовп вигнав чоловіка з території скверу.

"У мене присутній конфлікт інтересів. Пам'ятаю проблеми у Гостинному дворі, був там особисто. Я помічник депутата Чумака. Зараз він у відпустці, тому не може бути присутній особисто. Чумак постійно займається проблемою Серафимовича", - сказав жителям району Анатолій Велимовський, помічник депутата.

"Які моральні компенсації? Про що ви говорите? Пішов звідси!", - кричала чорнява жінка у натовпі.

"Навіщо доводити до того, що піде стінка на стінку. Потім почнуть відкривати кримінальні справи", - відповів Велимовський.

"Не треба нас залякувати", - сказав Дмитро Фортунатов, захисник скверу.

За словами мешканців, це вже не перша спроба вирішити конфлікт. Раніше Віктор Чумак пропонував людям побудувати парк на даху майбутнього торговельного центру.

"Таке практикується у Європі. Проте, щоб це зробити, забудовник має вкласти у будівництво значно більші витрати. У нашій країні пообіцяють, але не виконають", - розповів організатор акції.

Проти забудови мешканці зібрали 300 підписів. Звернення з вимогами припинити будівництво передадуть головному прокурору Києва.

Забудовник ТОВ "Тельбін ІВА". Загальна площа забудови 6058,81 кв. м. За словами орендарів, право на землю отримали ще десять років тому. У прокуратурі Дніпровського району підтвердили, що забудовник має всі необхідні дозволи на проведення будівництва. Проте законність цих дозволів ще перевірять.

Зараз ви читаєте новину «Депутат запропонував жителям Березняків побудувати парк на даху супермаркету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі