середа, 02 березня 2011 16:19

Даішник отримав шість років за смерть вагітної дівчини

Даішник отримав шість років за смерть вагітної дівчини

Волноваський районний суд засудив колишнього інспектора ДАІ Дмитра Джарти до 6 років позбавлення волі, а також зобов'язав сплатити 600 тисяч гривень компенсації родичам 22-річної Юлії Найдьонової, яку даїшник збив на смерть у серпні 2010 року.

Батьки загиблої боялися, що справа Джарти буде "спущена на гальмах", однак на винесення вироку суду знадобилося рівно півроку. Що, як свідчить практика ведення подібних судових справ у Донецькій області, - досить короткий термін, пише "Сегодня".

"Вперше Джарти виступив з короткими поясненнями у вівторок, перед вироком. Він сказав, що провину частково визнає - швидкість перевищив (близько 70 км/год в населеному пункті) і був напідпитку, але постраждала, яка йшла по узбіччю спиною до машини, різко повернула вліво. За його словами, він зробив усе, щоб уникнути зіткнення. Він також попросив не позбавляти його волі і пообіцяв виплатити родичам компенсацію", - розповів адвокат постраждалих Сергій Салов.

Враховуючи каяття даїшника, представник обвинувачення з Волноваської прокуратури попросив у судді 5 років позбавлення волі для підсудного (максимальний термін за статтею "Порушення ПДД, яке спричинило смерть" - 8 років ув'язнення). Але суддя "накинула" ще рік, засудивши лихача на 6 років.

Водночас суд урізав розмір компенсації за моральний збиток до 200 тисяч гривень на члена сім'ї (постраждалі просили по 500 тисяч гривень).

Адвокати засудженого готують апеляцію, яку розгляне Апеляційний суд Донецької області у Маріуполі.

Нагадаємо, 30 серпня 2010 року даїшник Дмитро Джарти на смерть збив вагітну дівчину, мешканку села Новоігнатьєвка Юлію Найдьонову, яка йшла по узбіччю дороги. За свідченням очевидців і відповідно до результатів наркологічної експертизи, даїшник був п'яний як чіп.

Зараз ви читаєте новину «Даішник отримав шість років за смерть вагітної дівчини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі