неділя, 06 листопада 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на Херсонщині – інформація Генштабу

Що відбувається на Херсонщині – інформація Генштабу
Росіяни продовжують насильницьку евакуацію людей із Херсонщини. Фото: gur.gov.ua

Російські окупаційні війська продовжують депортацію місцевих жителів з тимчасово зайнятих територій Херсонської області.

Так званій евакуації підлягає населення правого берега Дніпра, а також зони лівобережжя завдовжки 15 км. Про це вранці 6 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готуються до оборони Херсона: з'явилися супутникові знімки

З населеного пункту Заводівка місцевих жителів вивозять на тимчасово окуповану територію Криму. А потім переселяють в РФ.

"5 листопада абонентам російських мобільних операторів у Херсоні окупанти розсилали повідомлення з попередженням про нібито підготовку Збройними силами України масованого обстрілу й із закликом якнайшвидше покинути правобережну частину міста", ‒ ідеться в повідомленні.

Водночас вежі українських операторів на Херсонщині загарбники знищують.

Росіяни активно грабують помешкання херсонців і влаштовують облави, шукаючи тих, хто не "евакуювався". На захоплених територіях окупанти грабують музеї, театри, лікарні й інші комунальні й державні установи, повідомляє Центр національного спротиву.

Російські окупанти намагаються створити ілюзію, що вони нібито "відходять" із Херсонщини. Насправді росіяни таким чином можуть готувати пастку для Збройних сил України. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на Херсонщині – інформація Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі