четвер, 08 жовтня 2020 18:10

Чоловіки підробляли їжу і продавали її в інтернеті

Чоловіки підробляли їжу і продавали її в інтернеті
Поліцейські вилучили близько 10 тон контрафакту

На Львівщині кіберполіцейські затримали чоловіків, які займалися підробкою продуктів харчування. Вони підробляли більше десяти українських продуктових брендів. Поліцейські вилучили близько 10 тон контрафакту. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили злочинців, які займалися підробкою ліків

Кіберполіцейські з'ясували, що до виробництва підробок причетний 34-річний мешканець Київщини разом із сімома спільниками. Чоловіки у гаражах та на складах виготовляли фальсифіковані продукти, зокрема, каву, спеції, приправи, маринади, соуси, салатні заправки, кондитерські вироби, тощо. Сировину для виготовлення харчів замовляли з-за кордону. Продукти маркували товарними знаками відомих вітчизняних виробників. Далі ці товари продавали через Інтернет, а також безпосередньо постачали підприємцям, які займалися оптовою торгівлею.

Поліцейські провели обшуки в будинках злочинців, в їх автомобілях, та на складських приміщеннях. Вони вилучили сировину для виготовлення фальсифікату, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, гроші, банківські картки, "чорнові" записи та документацію. Всі речові докази відправлені на експертизу.

У поліції відкрили кримінальне провадження за підробку продуктів харчування. Триває досудове розслідування.

У місті Лубни Полтавської області Служба безпеки України виявила та припинила діяльність угруповання, члени якого нелегально виробляли та збували фальсифіковані лікарські засоби. Організатор групи, представник комерційної структури фармацевтичної галузі, облаштував у місті Лубни підпільний цех із виготовлення контрафактних ліків для продажу. Готову продукцію ділки реалізовували через підконтрольну мережу аптек на території регіону.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки підробляли їжу і продавали її в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі