вівторок, 13 грудня 2011 11:25

Чоловік ударом кулака вбив лисицю

Чоловік ударом кулака вбив лисицю

Тривалим курсом щеплення завершилася для 42-річного Петра Щербакова, жителя села Почапинці Лисянського району Черкащини, домашня пригода з лисицею.

Увечері чоловік зайшов у літню кухню й ліг на диван відпочити. Світла не включав. Через деякий час почув, як рипнули вхідні двері. Побачивши руду шерсть, вирішив, що до кухні зайшов домашній улюбленець – кіт. Петро протягнув руку, щоб погладити тварину. Раптом відчув, що кіт сильно вкусив його за руку, а потім і за ногу. Чоловік розлютився й ударив звіра кулаком.

Коли увімкнув світло, то побачив біля себе не кота, а лисицю. Раніше вона кілька разів з'являлася на подвір'ї.

Наступного дня чоловік повідомив про пригоду в Лисянську санітарну станцію.

Лисицю доправили у ветеринарну лабораторію. Сказ не встановили. Попри це постраждалий проходить курс щеплення. Після його завершення Щербаков може повернутися до роботи – чоловік працює водієм маршрутки в Києві. Вдома буває наїздами.

Нагадаємо, ветеринари запевняють, що в Україні почастішали випадки захворювань тварин на сказ. Ветеринари радять шкіру із вбитих лисиць знімати рукавичками, щоб уберегтися від хвороб, зокрема, від сказу.

Якщо є підозра на сказ, то потрібно відрізати голову і відвезти в лаборатрію на дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік ударом кулака вбив лисицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі