середа, 10 січня 2024 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Цього року операцій у Криму буде більше - ГУР

Цього року операцій у Криму буде більше - ГУР
Українські військові регулярно проводять спецоперації у тимчасово окупованому Криму. Фото: ukrinform.ua

Протягом 2023 року українські військові провели кілька бойових та спеціальних операцій у тимчасово окупованому Криму та в Чорному морі.

Атаки на півострові нагадують російським загарбникам про їхнє тимчасове перебування на українських землях. Про це у коментарі телеканалу "Ми - Україна" заявив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.

За його словами, рейди до берегів півострова та інші чорноморські походи розвідників є частиною єдиного плану української армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські масовані ракетні удари по Україні свідчать про успіхи ЗСУ в Криму - британська розвідка

"Проведення таких спецоперацій відбувається точково, але вони не окремі: вони входять у єдиний план, єдиний задум проведення ширших будь-яких операцій", - сказав Черняк.

Він наголосив, що це лише початок. У 2024 році таких операцій ставатиме більше. ГУР стежить і передає інформацію Силам оборони про всі логістичні шляхи російських військових. Зокрема, по Кримському мосту.

Ці шляхи намагаються знищити насамперед для того, щоб не було підвезення боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та мінімізувати вогненний вплив армії РФ на ЗСУ.

Росіяни розгорнули потужну систему ППО на Кримському півострові, однак це не завадило Силам оборони України завдавати потужних ударів.

Зокрема, бойова робота українських сил в Криму була настільки ефективною, що ворог тепер шукає нові пріоритети для розстановки систем захисту повітря. Про це розповіла керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Цього року операцій у Криму буде більше - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі