середа, 09 червня 2021 19:15

Численні поранення й шок: розповіли про стан постраждалих від вибуху гранати

Численні поранення й шок: розповіли про стан постраждалих від вибуху гранати
У Харкові біля магазину між компанією молоді і 29-річним чоловіком стався конфлікт, під час якого він кинув гранату РГД-5. Постраждали п'ятеро. Фото: hk.npu.gov.ua

18-річного постраждалого внаслідок вибуху гранати у Харкові прооперували. Він перебуває у міській лікарні №17 з численними осколковими пораненнями обох рук та правої ноги.

Йому видалили з десяток осколків. Судини, кістки та життєво важливі органи осколки не зачепили, розповів заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Борис Мамаєв.

"Будь-яке поранення — це шок. Шок в нього був. Він терміново був прооперований. Зараз стан пацієнта — середньої важкості, стабільний. Прогноз на одужання сприятливий. Хлопець може сам пересуватися", — говорить Мамаєв, передає "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У натовп прилетіла граната: момент вибуху потрапив на відео (18+)

Ще один травмований перебуває в інституті невідкладної хірургії, сказав директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта. Чоловікові 33 роки, до лікарні його забрали з осколковими пораненнями шиї, грудної клітини, живота.

Троє поранених віком 16, 17, 18 років перебувають у лікарні невідкладної допомоги, повідомила речниця Харківської міськради Ольга Мірошніченко з посиланням на заступника головного лікаря лікарні невідкладної допомоги у Харкові Андрія Соцького. Їхній стан стабільний, загрози життю немає.

Про вибух гранати біля магазину на просп. Гагаріна в Харкові повідомив перехожий 8 червня близько 21:53. Її під час конфлікту кинув у натовп 29-річний чоловік. Спочатку була інформація про трьох потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Численні поранення й шок: розповіли про стан постраждалих від вибуху гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі