пʼятниця, 07 жовтня 2022 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи зупинить Путіна нафтове ембарго – прогноз міністра

Чи зупинить Путіна нафтове ембарго – прогноз міністра
За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, ембарго зменшить нафтогазові доходи РФ щонайменше на 40% у 2023 році. Фото: ukrinform.ua

Нафтове ембарго є одним із ключових кроків для того, щоб обмежити можливість російського диктатора Володимира Путіна фінансувати війну.

Запровадженням цих обмежень Євросоюзом зменшить нафтогазові доходи РФ щонайменше на 40% 2023 року. Про це у коментарі "Главкому" розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

Він нагадав, що Європейський Союз затвердив восьмий пакет санкцій проти РФ за вторгнення в Україну. До нього включені обмеження цін на російську нафту. У п'ятницю, 7 жовтня, лідери країн ЄС мають проголосувати за новий пакет санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС Литви розкритикували домовленість ЄС про нові санкції

"Через запровадження нафтового ембарго проти Росії під заборону потрапляють 92 відсотки російського експорту до Європи. Нафтове ембарго є одним із ключових кроків для того, щоб обмежити можливість Путіна фінансувати війну", – сказав Галущенко.

Ембарго, за його словами, призведе до скорочення видобутку нафти у Росії приблизно на 20% вже на початку наступного року.

"Беззаперечне продовження та розширення обмежень на продаж російського викопного палива дозволить нарешті зупинити державу-терористку", – вважає Галущенко.

2 вересня країни "Великої сімки" (G7) домовилися про встановлення граничних цін на російську нафту та нафтопродукти. Це ‒ частина санкцій країн G7 щодо Росії.

Міністри закордонних справ ЄС вирішили запровадити нові санкції проти Росії та збільшити обсяги постачання зброї Україні у відповідь на оголошену в РФ мобілізацію.

У середу, 5 жовтня, країни Європейського Союзу затвердили деталі восьмого пакета санкцій ЄС проти Росії. Чергові санкції запровадили за воєнну агресію та фейкові референдуми в Україні.

29 вересня Європейська комісія запропонувала восьмий пакет санкцій через воєнну агресію в Україні і проведення незаконних референдумів на окупованих територіях. До нього входять, зокрема, заборона торгівлі з РФ на суму €7,5 млрд та юридична основа обмеження цін на російську нафту.

Зараз ви читаєте новину «Чи зупинить Путіна нафтове ембарго – прогноз міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі