понеділок, 03 жовтня 2022 12:44

Чи страшні іранські дрони для ЗСУ – Гуменюк розповіла

Чи страшні іранські дрони для ЗСУ – Гуменюк розповіла
Українські військові успішно знищують іранські безпілотники Shahed-136, які останнім часом активно використовує армія РФ. Фото: fakty.com.ua

Українські військові успішно знищують іранські безпілотники Shahed-136, які останнім часом активно використовує армія РФ.

Ці безпілотники частіше збивають ЗСУ, ніж вони вражають ціль, розповіла в коментарі 24 каналу керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

"Сухі цифри статистики свідчать про те, що не такий страшний той дрон, як нам його малювали іранці. Ми маємо перевагу у знищенні цих дронів порівняно з влучаннями майже у два рази", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розказав, як Україна вирішить проблему іранських дронів

За її словами, тільки на південному напрямку 29 іранських дронів було збито. А 16 змогли влучити. При цьому влучання не завжди мали руйнівний ефект. Їх фіксували і в акваторії Очаківського порту, і на лінії узбережжя, наприклад, Каховського водосховища.

Втім, Наталія Гуменюк наголосила, що нехтувати безпекою все ж не варто. Почувши у небі звук, схожий на звук мопеда, потрібно переходити в укриття.

Іранські безпілотники, які Росія використовує у війні проти України, зазнали "численних провалів" на полі бою. Сполучені Штати Америки бачили докази цьому. Про це заявила заступниця заступника міністра оборони США з питань політики Саша Бейкер.

Лише за день, 23 вересня українські захисники знищили сім іранських безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Чи страшні іранські дрони для ЗСУ – Гуменюк розповіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі