вівторок, 20 вересня 2011 10:42

Черкаський рекетир змусив платити данину 25 дітей

Черкаський рекетир змусив платити данину 25 дітей

Жага "легких" грошей стала причиною скоєння ряду злочинів 23-річним молодиком з міста Черкаси. Для молодого черкащанина бажання жити на "широку ногу" стало сильнішим за соціальні та моральні норми суспільства і він став на злочинну стежку. Про це повідомили у прес-службі МНС Черкаської області.

"Вибором способу "заробітку" хлопець довго не переймався, він вирішив піти по найлегшому шляху. Спілкуючись з підлітками, він обирав своїх "жертв" переважно із заможних родин. Хлопець добре розумівся на підлітковій психології, йому було легко виділити з юрби найбільш схильних до навіювання та залякування дітей. Далі в хід ішли віковий "авторитет" зловмисника та його кримінальне минуле, оскільки він уже був осуджений умовно за ст. 309 КК України – "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту", - розповіли у прес-центрі.

У зловмисника з'явилися перші прибутки. Залякані діти виносили з домівок страшному "дядечку" коштовності та майно, також молодик відбирав і кишенькові гроші дітвори. Відчувши свою безнаказанність, злодій почав підвищувати грошову "повинність" для своїх "підлеглих".

Незрозуміла поведінка дітей і зникнення речей почали викликати занепокоєння у батьків, які і звернулися до співробітників міліції за допомогою.

"В ході відпрацювання оперативної інформації працівники міліції затримали зловмисника, який відразу почав давати свідчення. Як з'ясувалося згодом, під вплив злочинця підпало аж 25 підлітків, а сума коштів, які він від них отримав становить близько 8 тисяч гривень. Зараз проводяться слідчі дії для з'ясування всіх подробиць справи, а "легкі" заробітки підприємливого зловмисника підпадають під ст.189 КК України – "Вимагання", що карається обмеженням волі на строк до п'яти років", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Черкаський рекетир змусив платити данину 25 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі