середа, 06 червня 2012 11:56

Через халатність чиновника у Дніпро потрапили шкідливі речовини

Через халатність чиновника у Дніпро потрапили шкідливі речовини
Запорізький посадовець завдав шкоди екології на 90 тисяч гривень. Фото: oko-planet.su

Халатність посадової особи одного з промислових підприємств Запоріжжя привела до забруднення Дніпра технічною водою і державному збитку в 90 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, Запорізьким природоохоронним міжрайонним прокурором порушено кримінальну справу відносно посадової особи одного з промислових підприємств, розташованих на території Заводського району, з вини якого був забруднений Дніпро.

"Встановлено, що через халатність в минулому році Дніпро був забруднений наднормовим скиданням шкідливих речовин з технічною водою", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, за даними прес-служби, в результаті протиправних дій цієї особи державі завдано збитків на суму близько 90 тисяч гривень.

Прокуратура порушила кримінальну справу за ч.1 ст.242 КК України - "Порушення правил охорони вод, яке спричинило забруднення поверхневих вод"), а також ч.1 ст.367 КК України - "Службова недбалість, яка завдала шкоди державним інтересам".

Ведеться слідство.

Зараз ви читаєте новину «Через халатність чиновника у Дніпро потрапили шкідливі речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі