середа, 29 березня 2017 11:19

Чекістсько-провокаційні атаки - В'ятрович про обстріл польського консульства

Чекістсько-провокаційні атаки - В'ятрович про обстріл польського консульства
Консульство Польщі у Луцьку обстріляли. Фото: depo.ua

Обстріл генерального консульства Польщі в Луцьку показав, що провокації для дестабілізації польсько-українських відносин вийшли на новий рівень.

Про це на сторінці у Facebook написав глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Те, що сталося вночі у Луцьку, свідчить, що провокації виходять на новий, небезпечніший рівень. Цілили не тільки в будинок польського консульства, але й у польсько-українські відносини. Причому знову з використанням історії: "напад", "Волинь", "польський" - слова, які зараз почують у новинах наші західні сусіди, повинні налякати не менше самого факту обстрілу", - зазначив він.

Підкреслив, що кожен оглядач, який орієнтується у відносинах між Варшавою і Києвом, може підтвердити дуже дружелюбне ставлення українців до поляків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голова Леніна - найкращий подарунок" - реакція на знесення пам'ятника

"Використання ворогом інформаційних рамок війни, яка відбулася понад 70 років тому, в нинішній війні - відомий почерк. Згадаймо хоча б Одесу травня 2014 року. Незважаючи на велику кількість провокацій, закликаю громадськість до виваженості оцінок на основі реальної ситуації, а не моделюванні подій ворогом. А правоохоронні органи повинні побачити ситуацію не в розрізі окремих випадків, а як системні спроби дестабілізувати відносини із західним сусідом і сприйняття України на Заході", - пише глава Інституту пам'яті.

"Сподіватимусь також на розуміння ситуації з боку польського суспільства: Україна веде війну на різних фронтах. Зокрема з чекістсько-провокаційними атаками", - резюмував він.

У ніч на 29 березня у Луцьку обстріляли генеральне консульство Польщі. За попередньою інформацією, стріляли з гранатомета.

Зараз ви читаєте новину «Чекістсько-провокаційні атаки - В'ятрович про обстріл польського консульства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі