вівторок, 24 травня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Було/стало: показали наслідки "русского мира" на Донеччині
6

Росіяни систематично нищать усе, що збудувала Європа на Донеччині.

За три місяці повномасштабної війни окупанти зруйнували та пошкодили понад 30 об'єктів, які було реконструйовано за кошти Європейського інвестиційного банку, заявив 24 травня голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram. Більше половини з них - у Маріуполі.

"Русский мир" - це лише горе та руйнування. Так було завжди і так буде завжди. Впродовж останніх семи років ЄІБ допомагав нам перетворювати застарілу інфраструктуру на сучасну. Всього за цей час банк виділив 3,5 мільярда гривень на 117 проєктів у 34 населених пунктах області. Це - новітні школи, дитсадки та лікарні, про які раніше можна було тільки мріяти", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація, танки, ракети й важка артилерія: росіяни обстріляли Донеччину

Кириленко показав наслідки руйнувань, завдані ворожими обстрілами росіян.

Росіяни систематично нищать те, що збудувала Європа
Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda
Росіяни систематично нищать те, що збудувала Європа
Росіяни систематично нищать те, що збудувала Європа
Росіяни систематично нищать те, що збудувала Європа
Росіяни систематично нищать те, що збудувала Європа

Майже 12,5 тис. загарбників намагаються взяти Луганську область. Дуже важка ситуація у Гірській громаді, Золотому, Катеринівці. У Тошківці українські бійці вибили ворога. Вони закріпилися та тримають лінію оборони.

Сіверськодонецьк росіяни обстрілюють з усієї зброї, яку мають. Відкривають вогонь по всій території міста. Російські танки навіть під'їжджають до багатоповерхівок та стріляють прямим наведенням.

Окупантам зараз нічого не вдається. За три місяці російська армія не може пройти навіть невелику частину Луганщини. Область тримається.

Зараз ви читаєте новину «Було/стало: показали наслідки "русского мира" на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі