понеділок, 21 листопада 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка назвала вразливі позиції росіян на фронті

Британська розвідка назвала вразливі позиції росіян на фронті
У британській розвідці вважають вразливими позиції росіян біля Сватового на Луганщині. Фото: freeradio.com.ua

Протягом останнього тижня тривають інтенсивні артилерійські перестрілки біля Сватового в Луганській області.

Як і на інших ділянках фронту, російські війська там продовжують віддавати перевагу будівництву оборонних позицій. Вони частково укомплектовані погано навченими мобілізованими резервістами. Про це у Twitter повідомляє міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, південно-західну лінію фронту Росії тепер легше обороняти вздовж східного берега Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін визнав, що Кремль та міноборони втратили довіру росіян – ISW

"Тому сектор біля Сватового тепер, імовірно, є більш вразливим оперативним флангом російських військ. Оскільки це значний населений пункт у Луганській області, російські лідери, швидше за все, розглядатимуть збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет", ‒ йдеться у повідомленні.

Проте російські командири, ймовірно, стикаються з воєнними реаліями. Розуміють необхідність підтримки надійної оборони, а також намагаються забезпечити ресурси для наступальних операцій південніше Донецька.

"Оборонній і наступальній спроможності Росії продовжує заважати серйозна нестача боєприпасів і кваліфікованого персоналу", ‒ наголошують у британській розвідці.

На Донбасі Збройні сили України продовжують відбивати атаки й штурми російських окупантів. Противник веде наступ на трьох напрямках. Точаться важкі бої на лінії Сватово – Кремінна, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу ЗСУ, підтверджено ураження колони російських окупаційних військ в районі населеного пункту Сиротине Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка назвала вразливі позиції росіян на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі