понеділок, 26 грудня 2022 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за звільнення Кремінної ‒ Гайдай розповів деталі

Бої за звільнення Кремінної ‒ Гайдай розповів деталі
У районі Сватового і Кремінної на Луганщині тривають важкі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація у районі Кремінної та Сватового на Луганщині залишається складною. Там тривають важкі бої.

Перевага зберігається за Збройними силами України, вони потроху просуваються вперед. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він також спростував інформацію, яка поширюється у соцмережах, про те, що українські війська нібито то вже звільнили Кремінну від російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині окупанти влаштували спектакль з "агентами СБУ"

"Це не відповідає дійсності. Але вже недалеко від Кремінної йдуть бойові дії. Військове командування РФ певної ланки, яке було в Кремінній, зараз переміщене в Рубіжне", ‒ сказав Гайдай.

Щодо інформації про нібито підготовку росіянами удару в бік Лиману, то такі плани в загарбників справді були.

"Але, завдячуючи українському командуванню, яке розуміло плани, бачило всю мапу військових подій, якраз певні контрнаступальні дії Сил оборони України зашкодили російським окупаційним військам привести в дію свої плани. Зараз вони стягують резерви, але наступу у них не виходить", ‒ наголосив Гайдай.

Тим часом, за його словами, в тимчасово захоплених росіянами містах Луганщини майже зникли дерева, бо людям немає чим опалювати будинки. А лісосмуги росіяни замінували.

Російські військові продовжують зазнавати "значних втрат" на Луганщині. Переобладнані у госпіталі медичні заклади регіону переповнені пораненими окупантами. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram вранці 26 грудня.

У тимчасово окупованому місті Горлівка Донецької області всіх працівників медичних установ зобов'язали здавати кров відповідно до складеного графіка. Причина – нестачі донорської крові для російських військових. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 26 грудня у ранковому зведенні.

Зараз ви читаєте новину «Бої за звільнення Кремінної ‒ Гайдай розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі