неділя, 24 липня 2022 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Запоріжжі: росіяни "накрили" вогнем мирних людей

Бої на Запоріжжі: росіяни "накрили" вогнем мирних людей
Росіяни продовжують обстрілювати Запорізьку область. Фото: Генштаб ЗСУ

У суботу, 23 липня, російські окупанти обстріляли мирні населені пункти Запорізької області.

Ударів та руйнувань знову зазнали села Новоолександрівка, Григорівка та Канівське Запорізького району та населені пункти Василівського та Пологівського районів, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв в Telegram.

"Ці моральні потвори продовжують нищити усе, що дороге та близьке українцям. Вони безжалісно гатять по мирних містах та селах нашої області", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пекельна ніч для рашистів" – Федоров прокоментував вибухи у Мелітополі

На Запорізькому напрямку обстановка за останню добу суттєво не змінилася, стверджує Куртєв. Основні зусилля ворог досі зосереджує на утриманні захоплених територій та систематичних обстрілах позицій наших військ.

"Учора (23 липня. – Gazeta.ua) зафіксували ворожий безпілотник у Пологівському районі. На окремих ділянках окупанти намагаються удосконалити інженерне обладнання своїх оборонних рубежів та позицій", – додав Куртєв.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Окрім того, колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Запоріжжі: росіяни "накрили" вогнем мирних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі