понеділок, 27 червня 2022 23:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 40 людей зникли безвісти після ракетного удару по ТРЦ у Кременчуку

Понад 40 людей зникли безвісти після ракетного удару по ТРЦ у Кременчуку
Понад 40 людей зникли безвісти після ракетного удару по ТРЦ у Кременчуку. Фото: Reuters

Після ракетного удару росіян по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку надійшло понад 40 заяв громадян про те, що їхні рідні зникли безвісти.

Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо удару за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством, повідомили в Офісі Генерального прокурора.

"Наразі вже надійшло понад 40 заяв від громадян про безвісне зникнення їх рідних", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відморожені терористи" – Зеленський про росіян, які обстріляли ТРЦ

27 червня 2022 року збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл міста Кременчук Полтавської області, внаслідок якого повністю зруйновано цивільний об'єкт - торговий центр.

Рятувальники продовжують розбирати уламки будівлі. Ця робота ускладнена через пожежу, заходи з локалізації якої тривають.

"На даний час відомо про 13 загиблих, тіла яких дістали з-під завалів. За медичною допомогою звернулося 59 осіб, майже половина у тяжкому стані, одна людина від отриманих травм померла в лікарні", - йдеться у повідомленні.

27 червня в Полтавській області прогриміли вибухи. Російські окупанти обстріляли ТРЦ у Кременчуку ракетами Х-22. У торговому центрі перебували понад 1 тис. цивільних.

Від обстрілу загинули 13 людей, 21 людину госпіталізували.

Відповіддю на російський ракетний удар має бути збільшення поставок важкого озброєння для України, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Понад 40 людей зникли безвісти після ракетного удару по ТРЦ у Кременчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі