четвер, 29 травня 2014 17:10

Бойовиків на сході потрібно позбавити зв'язку — ветеран Афганістану

Бойовиків на сході потрібно позбавити зв'язку — ветеран Афганістану
Фото: tsn.ua

Голова Полтавського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану 57-річний полковник запасу Юрій Цомартов, вважає, що терористів у першу чергу потрібно позбавити зв'язку.

"АТО повинна проходити в комплексі. Це не тільки стрільба з автоматів, кулеметів і гранатометів. Бойовикам потрібно повністю забити зв'язок і вимкнути будь-яке керування. Не було б управління, в них не було б координації дій. Зв'язок під час бойових дій - основне, це як нерв армії. А вони не потерпають ні в забезпеченні зв'язком, ні продовольством, ні боєприпасами і озброєнням. У них навіть інтернет є, бо вони регулярно там спілкуються. Є система радіоелектронної протидії. Її мають спецчастини, які ведуть прослуховування мобільних телефонів і є частини, які глушать усі засоби зв'язку".

Каже, що великим прорахунком став відкритий кордон із Росією.

"Якщо ми вже зрозуміли, що Росія нам не зовсім брат, ми повинні укріплювати кордон. Чому через нього зараз проходять цілі колони? Ми проводимо оборонну доктрину, а на війні оборона більш вигідна тим, що можна заритися в землю. На війні чим ти глибше зариєшся в землю, тим ти будеш більше живий. У нас це не проводиться. Якщо знаємо, що є загроза вторгнення російських військ, солдат повинен виходити на певну ділянку кордону в уже в викопані для цього окопи. Вояки повинні бути готовими укласти мінні поля, поставити дротові огорожі".

Зараз ви читаєте новину «Бойовиків на сході потрібно позбавити зв'язку — ветеран Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі