субота, 27 червня 2015 13:30

Бойовики підтягують артилерію до лінії зіткнення, поранені п'ятеро українських військових - Лисенко
1

Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції немає загиблих серед українських військових, 5 бійців отримали поранення, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу в Києві.

Передає "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що на маріупольському напрямку і в районі Горлівки бойовики накопичують бойову техніку та живу силу.

"На маріупольському напрямку противник підтягнув великокаліберну артилерію до лінії зіткнення і активно її застосовує. Як правило, провокації здійснюються в темний час доби, коли спостереження за ускладнене", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

Лисенко зазначив, що вчора ввечері бойовики почали потужний обстріл позицій українських військовослужбовців у Широкино і Старогнатівці (Донецька обл.). Вогонь вівся із Саханки, де зосереджені гармати і 120-мм міномети, а також з боку Новоласпи, де розгорнуті самохідні артилерійські установки і танк супротивника.

На донецькому напрямку, підкреслює спікер АП по АТО, оперативна обстановка залишається без змін.

"Бойові дії на ділянці між Мар'їнкою та Авдіївкою тривають практично цілодобово. А після заходу сонця незаконні збройні формування починають активно застосовувати заборонене озброєння, яке розгорнуто вздовж всієї лінії фронту, в тому числі в житлових кварталах Донецька", - розповів він.

В районі Горлівки обстановка залишається відносно стабільною.

"Провокації ворога одиничного характеру, однак використання танків з боку НВФ свідчать про накопичення значних сил противника на цьому плацдармі", - констатує Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики підтягують артилерію до лінії зіткнення, поранені п'ятеро українських військових - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі