вівторок, 10 лютого 2015 18:41

Бойовики обстріляли Краматорськ з Горлівки: 18 снарядів впали на території міста, 14 - в районі штабу АТО

Бойовики обстріляли Краматорськ з Горлівки: 18 снарядів впали на території міста, 14 - в районі штабу АТО
Фото: novosti.dn.ua

Під час обстрілу Краматорська Донецької області близько 18 снарядів впали не території міста і близько 14 - в районі штабу АТО. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко, пишуть "Новости Донбасса".

"Ви розумієте, - це касетні боєприпаси - вони не дуже точні. Якби ці ракети потрапили в житлові квартали було б набагато більше поранених і вбитих. На щастя, багато ракет потрапили в поле", - повідомив губернатор.

За інформацією, озвученою Кіхтенко під час брифінгу, 63 людини поранені з них 32 військовослужбовці та правоохоронці. Серед поранені 5 дітей. Вісім чоловік в результаті обстрілу міста бойовиками загинули.

Також, за його словами, снаряди потрапили в 4 багатоквартирні будинки.

"Прошу мешканців міста бути пильними, звертати увагу на підозрілих осіб і підозрілі автомобілі і повідомляти ці дані в міліцію. Гарнізон міліції переведений на посилений режим служби. Місцеве населення повинне дотримуватися заходів безпеки. Не всі снаряди розірвалися, може спрацювати самоліквідатор. Необхідно не допускати до цих об'єктів (попадання ракет) людей", - підкреслив губернатор.

Він також повідомив, що на місцях попадання снарядів працюють піротехніки, співробітники ДСНС України.

Також він повідомив, що обстріл бойовиками Краматорська був проведений з установок, дислокованих в контрольованому незаконними збройними формуваннями м.Горлівка.

"Сьогодні проводиться комплекс заходів для того, щоб знищити ці установки. Ми знаємо, що постріли робилися з Горлівки. Ми знали, що туди заходять 4 установки - такі дані розвідки є. Але ніхто не думав, що саме під час підготовки переговорів в Мінську буде завдано удару по мирних кварталах міста Краматорськ", - сказав Кіхтенко, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли Краматорськ з Горлівки: 18 снарядів впали на території міста, 14 - в районі штабу АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі