четвер, 11 травня 2023 06:12

Богуслаєв блокував передачу гвинтокрила ГУР: ЗМІ оприлюднили аудіодоказ

Богуслаєв блокував передачу гвинтокрила ГУР:  ЗМІ оприлюднили аудіодоказ
Колишній президент компанії "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв блокував передачу військовим гелікоптерів. Фото: zn.ua

У мережі з'явилися записи телефонних розмов колишнього президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва.

Вони свідчать, що в розпал повномасштабного російського вторгнення він намагався будь-що заблокувати передачу українським розвідникам гелікоптера Мі-2. Записи опублікували розслідувачі видання "Схеми".

Богуслаєв, зокрема, вимагав від підлеглих розібрати борт на запчастини та приховати документи, які були необхідні для його експлуатації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богуслаєв попросив включити себе в список на обмін з РФ – ЗМІ

Журналісти стверджують, що отримали записи від джерел у правоохоронних органах і верифікували їх за допомогою незалежної американської експертизи.

"Ти розладнай РДЦ (регулятор двигуна цифровий – Gazeta.ua) на цьому гелікоптері. Розладнай там РДЦ, щоб вони не злетіли – і все", ‒ сказав Богуслаєв у розмові.

Наказував також знімати деталі і "все сховати".

"Поводьтесь жорстко, нічого, там, не кланяйтесь, не просіть, що вони знали бл***... А гелікоптер треба забрати", ‒ говорив він підлеглим.

Служба безпеки України торік у жовтні затримала В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у колабораціонізмі й пособництві РФ.

За даними слідства, екснардеп причетний до схеми передачі росіянам авіадвигунів для штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати і будувати гелікоптери, які використовують у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Богуслаєв блокував передачу гвинтокрила ГУР: ЗМІ оприлюднили аудіодоказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі