субота, 06 червня 2015 13:56

Бойовики тортурами змусили українського бійця збрехати про бої під Мар'їнкою – спікер АТО
2

Фото: http://www.tvc.ru

Поранений і захоплений бойовиками "ДНР" в Мар'їнці військовослужбовець 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних сил України Роман Марченко, який в даний час перебуває в полоні у Донецьку, під тортурами був змушений зробити ряд заяв про бої під Мар'їнкою, заявляє спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Передає "Інтерфакс-Україна".

"Російська Федерація та її найманці продовжують зухвалу інформаційну агресію проти України з метою дискредитації Збройних сил України та приховування своєї власної поразки в боях під Мар'їнкою. Під величезним тиском бойовиків і загрозою для життя, на так званій прес-конференції в присутності пропагандистських російських телеканалів Роман Марченко був змушений зробити ряд заяв про хід бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повністю повторюють брехливі повідомлення російсько-терористичних медіа", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

На "прес-конференції" солдат сказав, що бойові дії в Мар'їнці розпочали ЗСУ. Лисенко підкреслив, що інформація, озвучена Марченко, є неправдивою, виголошена під тиском і в результаті тортур бойовиків так званої "ДНР".

"Тортури заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій. Україна закликає протилежну сторону надати Роману Марченко всю необхідну медичну допомогу і допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема, СММ ОБСЄ", - зазначив спікер АП.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики тортурами змусили українського бійця збрехати про бої під Мар'їнкою – спікер АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі