пʼятниця, 16 липня 2021 15:47

Блискавка спалила базу відпочинку: фото масштабного згарища
4

На Закарпатті блискавка спалила базу відпочинку
Фото: zk.dsns.gov.ua
На Закарпатті блискавка спалила базу відпочинку
На Закарпатті блискавка спалила базу відпочинку
На Закарпатті блискавка спалила базу відпочинку

Увечері 15 липня під час грози блискавка ударила в антену на даху бази відпочинку в селі Біла Церква на Закарпатті.

Пожежа охопила весь другий поверх дерев'яної будівлі. Займання помітив охоронець, повідомили в пресслужбі ДСНС Закарпатської області.

"В охоронця на очах після удару блискавки спалахнула будівля. Під час негоди із сильними поривами вітру вогонь швидко поширювався й перекинувся на дерев'яний сарай. Вогонь знищив перекриття, покрівлю і другий поверх готелю на площі 150 кв. м, а також покрівлю та перекриття господарського приміщення на площі 100 кв. м", - розповіли рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блискавки палять будинки та вбивають людей. Як врятуватися від грози

Уночі приблизно впродовж пів години пожежу локалізували. А повністю ліквідувати загорання вдалося тільки о 03:45.

Остаточну причину пожежі й суму збитків установлюють поліцейські.

Рятувальники також повідомили, що негода, яка пронеслася в ніч на 16 липня територією Закарпатської області, наробила чимало біди: на проїжджі частини попадали дерева, підтопило житлові будинки й пошкодило покрівлі споруд. Без електрики залишилися кілька населених пунктів.

У селі Горенка під Києвом після удару блискавки загорівся будинок. Унаслідок пожежі знищена покрівля та перекриття будинку, пошкоджено внутрішнє оздоблення стін другого та третього, мансардного, поверхів, речі й майно господарів, що зберігалися всередині. Обійшлося без постраждалих. Будинок удалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка спалила базу відпочинку: фото масштабного згарища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі